Over mij

Over mij

Ik ben Cornelis Houmes (1986) en woon in Schiedam.

Vanwege mijn interesse in economie en management besloot ik om in 2004 bedrijfskunde te gaan studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In 2007 heb ik een Bachelor in Business Administration afgerond. In 2009 heb ik vervolgens de Master in Human Resource Management voltooid.

Tijdens mijn studie kwam ik erachter dat de menselijke kant van het bedrijfsleven me erg aansprak. Ik was dan ook blij dat ik in mocht afstuderen met een onderzoek naar motivatie bij accountantskantoor Ernst & Young. Omdat ik daarna graag zelf mensen wilde motiveren in de praktijk, ben ik als job- en lifecoach bij re-integratiebedrijf Work2 gaan werken. In een paar jaar begeleidde ik meer dan 100 mensen van tussen de 27 en 65 jaar naar een nieuwe opleiding of (vrijwilligers)baan.

Gaandeweg werd ik echter steeds nieuwsgieriger hoe het zou zijn om te werken met jongeren. Daarom besloot ik in 2013 om over te stappen naar het onderwijs en de eerstegraads lerarenopleiding Algemene Economie aan het ICLON in Leiden te gaan volgen. Na een jaar studeren en stagelopen begon ik in 2014 als (bedrijfs)economiedocent bij het Visser ’t Hooft Lyceum, een middelbare school in Leiden. Sinds 2022 werk ik als docent en mentor op de GSR in Rotterdam.

In mijn eerste jaren als docent heb ik enorm geïnvesteerd in het succesvol lesgeven met bestaand oefenmateriaal, het mentoraat en het begeleiden van profielwerkstukken. Daarna ben ik zelf activerende (invul)oefenopgaven gaan ontwikkelen.

Uit feedback van (bijles)leerlingen (zie reviews) bleek dat mijn oefenmateriaal hen enorm hielp bij het voorbereiden van proefwerken en (school)examens. Daarom ben ik voor elk examenonderwerp van (bedrijfs)economie een bundel met oefenopgaven gaan maken en heb ik besloten het geven van bijles uit te bouwen.

Gelijk even kennismaken met Cornelis?
Of gewoon nog wat vragen stellen?
Of alvast een gratis proefles plannen?

Neem dan gerust contact op!