Reviews

Reviews

Hoe werd Houmes Bijles ervaren?
Dat kun je hieronder lezen.

“Cornelis Houmes is een gedreven docent met passie voor zijn vakgebied maar ook passie om mensen echt iets te leren. Hij legt duidelijk uit en blijft dichtbij de stof. Ik kan iedereen die iets meer tijd nodig heeft voor (bedrijfs)economie zijn bijles aanraden.
Zijn plezier in het lesgeven maakt dat ik gemotiveerd raakte voor het vak en dat ik het met een prachtig cijfer mocht afsluiten!”
Noor Sikking

“Meneer Houmes kan duidelijk uitleggen over iedere stof die je maar kiest. Bij veel lessen gaan docenten snel door de stof heen omdat ze zich moeten houden aan een bepaalde tijd, dus dan is bijles erg handig als het allemaal te snel ging en je het lastig vindt om bij te blijven en alles te begrijpen.
Meneer Houmes praat duidelijk en rustig, geeft je de tijd om aantekeningen (foto’s of schrijven) te maken en nog vragen te stellen tussendoor. Door veel ervaring kan hij goede voorbeelden geven die passen bij onze manier van denken.
Persoonlijk vond ik zijn bijlessen fijn omdat er ook veel fysiek gebeurde, zoals handgebaren. Er ging zo een uur voorbij wat voelde als tien minuten, en de stof wordt zo veel duidelijker. Erg aan te raden wanneer je economie net als ik soms moeilijk vind!”
Camille Smit

“Toen ik dit schooljaar, in de periode tussen de eerste en tweede toetsweek meer en meer moeite kreeg met het begrijpen van de stof, besloot ik op economiebijles te gaan, want ik stond er belabberd voor. Ik ging naar meneer Houmes toe en we gingen direct aan de slag om mijn ruwe kantjes van kennis en formules af te schaven en je kon zien dat mijn cijfers de lucht in gingen.
Meneer Houmes vindt het niet erg om iets nog een keer uit te leggen. Als hij een-op-een uitleg geeft vraagt hij eerst waar je moeite mee hebt en daarna ga je daarmee aan de slag. Hij laat ook bronnen zien en test zo of je het begrijpt en als je het niet begrijpt of niet goed genoeg, legt hij het nog een keer uit op een hele fijne manier.”
Lucas Karsch

“Op school had ik veel moeite met economie, waardoor ik een bijlesdocent kreeg, namelijk meneer Houmes. Hij was altijd bereid mij te helpen en door de goede uitleg begreep ik het ook beter, want meneer Houmes beantwoordt niet alleen je vraag maar geeft ook achtergrondinformatie over een onderwerp, waardoor je dus beter begrijpt waarom iets zo is en hoe het allemaal in elkaar zit.
Ik word ook altijd gesteund. Ik weet nog dat ik een slecht cijfer had gehaald en dat meneer Houmes zei dat je niet altijd een goed cijfer hoeft te halen, iedereen een ander manier heeft om naar de top te gaan en dat sommigen een langere weg nemen dan anderen, maar je er uiteindelijk wel komt.”
Sargam Rana

“Meneer Houmes is een spontane (bijles)docent, die altijd rustig de tijd neemt om dingen nog een keer uit te leggen als je het niet snapt.”
Zoë Kets

“Cornelis Houmes is een zeer behulpzaam persoon en erg bekwaam op het gebied van begeleiding. Zelf heb ik veel gehad aan de bijlessen van Cornelis tijdens mijn eindexamens op vijf havo. Het cijfermatige deel van (bedrijfs)economie vond ik lastig maar door het geduld van Cornelis begreep ik de stof uiteindelijk echt en was ik niet bang om vragen te stellen. Zeker een aanrader!”
Ryan van Kommer

“Ik heb ongeveer een half jaar bijles economie van meneer Houmes. Iedere week krijg ik 45 minuten bijles. Tijdens de bijles behandelen meestal een onderwerp. Meneer Houmes geeft mij uitgebreid uitleg. Hij is bereid om mij goed te helpen.
Via WhatsApp is hij ook altijd bereikbaar. Dat is handig als ik iets niet begrijp.
Ik merk dat ik een klein beetje vooruitgang boek.”
Yves de Bruin

“Ik heb van meneer Houmes in mijn vierde en vijfde jaar HAVO vaak individuele uitleg gekregen over economie en bedrijfseconomie. Meneer Houmes kon mij ondanks dat ik bepaalde economische onderwerpen snel begreep toch nog een andere kijk op de stof geven, waardoor ik betere resultaten kon behalen.
Wat ik altijd erg fijn vond aan de uitleg die meneer Houmes mij gaf is dat hij complexe economische onderwerpen tot een makkelijk en goed te begrijpen voorbeeld om kon vormen. Hierdoor krijg je een hele andere kijk op de soms complexe stof en lijkt de stof een stuk makkelijker en is het beter te begrijpen.
Ook wil ik nog toevoegen dat meneer Houmes buiten een goede economieleraar ook een aardige man is waarmee je ook een gesprek over persoonlijke dingen kunt voeren. Hij kon in mijn optiek een goede balans vinden tussen ‘even bijpraten’ en lesgeven.”
Wouter Schuling

“Ik heb in de 4e klas les gehad van meneer Houmes. Meneer Houmes deelde altijd blaadjes uit over de stof uit het boek (een soort samenvatting per paragraaf), die we in de klas doornamen en thuis nog een keer konden maken. Dit was een hele fijne manier om de stof te leren en te begrijpen voor mij.
In de 5e klas had ik geen les meer van meneer Houmes. Soms had ik moeite met het begrijpen van de stof, ik was blij dat meneer Houmes altijd bereid was om in zijn vrije tijd bijlessen te kunnen geven over stof waarmee ik moeite had.
Meneer Houmes is een spontane en vriendelijke docent waardoor ik het gevoel had dat ik al mijn vragen kon stellen. Als ik iets niet snapte legde hij het opnieuw uit op een andere manier waardoor ik het uiteindelijk wel snapte. Hierdoor zijn mijn cijfers omhoog gegaan.
Ook vertelde ik meneer Houmes dat ik soms te perfectionistisch ben en dat ik alle stof perfect wil beheersen en dat dat mij veel tijd en stress kost. Meneer Houmes vertelde mij dat je soms ook pauzes moet nemen. En dat het soms beter is om 80% van de stof te beheersen in plaats van de energie (die je eigenlijk niet meer hebt om te leren) in die laatste 20% te steken. Dit werkt motiverend en heeft mij geholpen met de manier van leren.”
Sofie de Jongh

“Aan het begin van mijn 4e schooljaar had ik moeite met economie. Het was veel nieuwe stof en vaak vond ik de stof die in het boek stond verwarrend. Maar doordat meneer Houmes hulpbladen uitdeelde over die stof werd economie een stuk makkelijker voor mij. De uitleg in de bladen was duidelijk en er stonden behulpzame voorbeeldopgaven in. Deze blaadjes hebben mij erg geholpen met het leren voor de toetsen.
Daarnaast is meneer Houmes altijd bereid om uit te leggen. Ik vroeg daarom ook vaak om hulp als ik een belangrijk SE had. Als ik iets niet snapte, legde hij het graag nog een tweede keer uit. Ik heb door deze extra lessen veel vooruitgang geboekt. Mijn basis voor het vak economie is nu erg goed en daardoor heb ik in de 5e klas goede cijfers gehaald voor economie.
Meneer Houmes is een docent die veel geeft om de vooruitgang van een leerling. Je ziet dat hij veel tijd in zijn lessen steekt. Dit motiveert mij om nog beter m’n best te doen.”
Alicia Smolders

“Meneer Houmes is een gepassioneerde docent economie. Hij heeft mij erg geholpen tijdens de lessen economie door zelf lesstof te ontwikkelen die een goede aanvulling is op de stof uit de boeken. Meneer Houmes maak een goede combinatie van uitleg en invuloefeningen en deelt deze aan het begin van elke les uit. Hierdoor waren mijn lessen altijd overzichtelijk, leerzaam en hadden de lessen een mooie balans tussen luisteren en werken.
Als er iets niet geheel duidelijk was nam hij de moeite om het (individueel of klassikaal) uit te leggen op een andere manier. Ik vind het erg fijn als je bij een docent ziet dat hij plezier heeft in het lesgeven van een vak en het helpen van leerlingen. Dat was bij meneer Houmes zeker het geval. Daarom was ik zeer blij toen ik aan het einde van mijn leerjaar 4 havo hoorde dat ik in 5 havo ook les zou gaan krijgen van meneer Houmes.
Ik raad meneer Houmes zeker aan als je moeite hebt met de vakken economie en bedrijfseconomie of wanneer je nog even leerstof wilt opfrissen voor je (eind)examen!”
Olivier Elderhorst

“Als je (bedrijfs)economie bijles nodig hebt, zal ik je onwijs aanraden om dat bij Houmes Bijles te nemen. Als meneer Houmes als docent voor de klas staat, geeft hij een super duidelijke uitleg met zijn zelfgemaakte uitwerkbladen van iedere stof. Ook geeft hij leerlingen de ruimte om vragen te stellen (je voelt dat je altijd welkom bent om een vraag te stellen) en zorgt hij dat je het ook echt begrijpt door zelf ook vragen aan jou te stellen. Als je iets niet snapt is meneer Houmes de laatste persoon die geïrriteerd zal worden, want hij heeft altijd veel geduld.
Ik denk dat de vaardigheden die meneer Houmes heeft en toepast in de les ook heel fijn zullen zijn voor iemand die bijles nodig heeft voor (bedrijfs)economie. Ook denk ik dat een bijlesleerling de stof snel onder de knie zal krijgen door meneer Houmes zijn uitwerkbladen. En zo niet, dan zal meneer Houmes het altijd op een andere manier proberen uit te leggen, zodat je het wel begrijpt.
Tot slot heeft hij veel passie voor (bedrijfs)economie en is erg sympathiek, vriendelijk en behulpzaam.
Ik zeg: ”Neem maar snel een bijles bij meneer Houmes, want ik denk dat je (bedrijfs)economie cijfers dan snel omhoog zullen gaan.” ”
Ize de Graaf

“In 4 havo heb ik meneer Houmes als economiedocent ervaren. Wat tekenend is voor meneer Houmes, is dat hij erg behulpzaam is. Wanneer ik een vraag had kreeg ik zeer uitgebreid antwoord. Tevens is meneer Houmes een echte deskundige in zijn vakgebied. Zijn manier van lesgeven is anders dan de meeste docenten. De lessen werden altijd goed voorbereid middels een bundel, waarin de belangrijkste punten uit het boek werden samengevat. Dit hielp mij enorm met de voorbereiding op toetsen.
In het laatste jaar van de havo heb ik profielwerkstukbegeleiding gehad van meneer Houmes. Op mijn verzoek heeft meneer Houmes ons als extra groepje begeleid. Dit zegt veel over de manier hoe hij zijn leerlingen wil helpen. Op het gebied van het centrale thema, de centrale vraagstelling, de deelvragen en de onderzoeksmethode hebben we veel van meneer Houmes geleerd. Doordat meneer Houmes ons structureel goed heeft begeleid met de opbouw en economische vraagstukken, hebben we het profielwerkstuk met een hoog cijfer weten af te ronden.
Momenteel zit ik in het laatste jaar van mijn opleiding Ondernemerschap en Ratail Management (ORM). Begin van het studiejaar 2020-2021 was ik op zoek naar een stage. Via LinkedIn ben ik weer met meneer Houmes in contact gekomen. Na een zeer succesvolle stageperiode, ben ik in het laatste traject van mijn studie terecht gekomen: het schrijven van een scriptie. Mede door corona liep de begeleiding vanuit de hogeschool niet zoals gewenst. Ik heb contact opgenomen met meneer Houmes, omdat hij veel ervaring heeft in de begeleiding van economische vraagstukken. Zelfs na 4 jaar geen les meer van meneer Houmes te hebben gehad, stond hij open mij te helpen. Hij heeft met me meegedacht, waardoor ik weer verder kon met mijn scriptie. Al met al een zeer fijn persoon om mee samen te werken.”
Dirk de Vries

Gelijk even kennismaken met Cornelis?
Of gewoon nog wat vragen stellen?
Of alvast een gratis proefles plannen?

Neem dan gerust contact op!